יום שלישי, 22 ביוני 2010

שיווק באינטרנט- קידום עסקים בוידאו/ערוץ וידאו ביוטיוב/גד הלפרין אדריכל פנים, מייסד סטודיו גד משרד אדריכלים

קידום באמצעות ערוץ וידאו ביוטיוב יוצר עבור גד הלפרין, אדריכל פנים, הזדמנות מצוינת להגיע ללקוחות באינטרנט: יזמים, משקיעים, אנשי נדל"ן, עורכי דין מומחים בהקמת מתחמים מסחריים, קבלנים, מסעדנים ועוד. שיווק בוידאו לעסקים מעניק לכל בעל עסק הזדמנות להגביר ולהגדיל את הנוכחות הרשתית ועל ידי כך ליהנות ממהלך שיווק רשתי בעל פוטנציאל קידום בכל פלטפורמה ברשת. סרטוני הוידאו הוידאו שנוצרו מופצים בכל האתרים הרלוונטים, אתרים חברתיים, אתרי שיתוף קבצים, בלוגים ופורומים. קידום ושיווק אדריכל הפנים גד הלפרין מהווה אתגר ייחודי. במסגרת עבודתו האדריכל גד הלפרין חתום על שורה של פרויקטים במגוון תחומי התמחות: אולמות אירועים, מסעדות, בתי קפה, מלונות בוטיק, מועדונים, וילות ובתים פרטיים, משרדים, רשתות שיווק ועוד.


אין כמעט תחום עיצובי שמשרד האדריכלים סטודיו גד בבעלותו של גד הלפרין, לא נגע בו. רוחב היריעה הוא מרשים ומחייב תכנון ערוץ וידאו שיעניק לאדריכל גד הלפרין מעמד מוביל בתחומו. ערוץ הוידאו ביוטיוב משקף ניסיון בכל תחומי העיצוב המסחרי. באמצעות ערוץ וידאו ביוטיוב, גד הלפרין נהנה מפלטפורמת הפצה אשר מקדמת את סרטוני עבודותיו בכל אתר מוביל ורלוונטי. קונספט: וידאו פוש. עורך וידאו: אורן שמאי. רוצים לדעת יוצר על שיווק בוידאו באינטרנט? בקרו באתר וידאו פוש המומחים לשיווק בוידאו באינטרנט.

יום רביעי, 9 ביוני 2010

וידאו באינטרנט/ 10 מיתוסים בשיווק וידאו באינטרנט שכל מקדם חברתי וחברת קידום אתרים חייבים להכיר

וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 1: גולשים רוצים לצפות בתוכן הממותג שלך. לא נכון. לא נכון. לא נכון. למה שגולשים ירצו לצפות בתוכן הממותג שלך? למה אתה חושב שהתוכן הממותג שלך מעניין מישהו? אם לא תציע לגולש ערך מוסף, בידור, מידע רלוונטי או תחושת שייכות, הוא לא יצפה בקמפיין הוידאו שלך. למה? כי המותג לא מעניין. קח לדוגמא את קמפיין NIKE-WRITES-THE-FUTURE. הדיון הוא לא על NIKE, הדיון הוא על מונדיאל ותשוקה לכדורגל. הכדורגל הוא נקודת המשען של NIKE כדי להפיץ את הקמפיין ברשת.


וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 2: גולשים יהיו מאוד סבלניים כלפי התוכן הממותג שלך. טעות, טעות, טעות. לגולשים יש סף גירוי של דוברמן או פיטבול. הם תזזיתיים הרבה יותר מדגי פיריניאה. טעות אחת והגולשים נוטשים אותך. אל תיקח סיכונים. אם לא תיצור תוכן וידאו שיפיל אותם לקרשים הם פשוט לא יצפו בו. ולא סתם תוכן, תוכן שהם עדיין לא ראו. תוכן מקורי שיוצר תקדים. ראית פעם אייפון נטחן בבלנדר? זה תוכן מקורי. ראית בלנדר, ראית אייפון, אבל לא ראית בלנדר טוחן אייפון.





וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 3: אל תדאג, הגולשים ימצאו את סרטון הוידאו שלך. הצחקת אותנו. אם יוטיוב הוא שדה תעופה, הסרטון שלך לא ימריא, אם לא תסייע לו להמריא. אם לא תיצור עבורו רוח גבית באמצעות הפצה בעשרות אתרים חברתיים, אתרי שיתוף קבצים, בלוגים, פורומים, איזכורים והודעות. סרטון הוידאו שלך ישאר בבית הקברות של יוטיוב. יחד עם עוד עשרות מיליוני סרטונים בדיוק כמו שלך שאיש לא ראה. תתקשר לביל גייטס ותמסור לו שהתוכן הוא בהחלט לא המלך, אבל ההפצה, היא בפירוש המלכה. גם תוכן וידאו בינוני יכול להמריא עם אסטרטגיית הפצת וידאו ממוקדת ורלוונטית.


וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 4: האינטרנט הוא מגרש משחקים. שחק אותה. אם תרצה צפיות, תתחיל להציב לינקים של הסרטון שלך בכל אתר ובכל דף אינטרנט רלוונטי שתפגוש. זה לא מספיק לכתוב על הסרטון בבלוג. תן לבלוגרים לכתוב על הקמפיין שלך. אתה תעניין את כל העולם ואשתו בקמפיין באמצעות הצבת לינקים. לינקים, לינקים, לינקים. חפש כל קהילה רלוונטית, כל פורום שפונה לקהל היעד שלך.



וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 5: שיווק ויראלי באינטרנט זה לא מדע מדויק. טעות, טעות, טעות. כל מי שמעלה בפניך טיעון כזה, לא מכיר מספיק טוב את הרשת. הכל מדיד. והניסיון הוא בפירוש כלי שיכול לסייע לך לבנות מהלך אסטרטגי שמתבסס על כלים מדידים וטקטיקות מדויקות. חוק מספר 1: מה יש בסרטון שלך שיגרום לגולשים להעביר אותו הלאה? עשרות מיליוני סרטונים ביוטיוב נשלחים לקבורה בבור האלמוניות, מסיבה אחת. הם לא מעניינים אף אחד. מיליוני מומחים לא יעזרו לך. כמו בשח, אתה חייב ליצור מהלך מקורי ברשת. כל השאר יגיע כבר מעצמו. צור סרטון וידאו קצר. פתח בפאנץ ב-20 שניות הראשונות, אל תתן לגולשים מנוחה. תן להם הרגשה שהם חלק מקהילה. אל תתעלם ממילות מפתח ותגיות.


וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 6: התנסות הרבה יותר חשובה מתיעוד. מיליוני סרטונים מעלים לרשת מידע יבש ומשעמם. תן לגולשים תחושה שהם חלק ממשהו מדהים, מרתק. תן לגולשים להרגיש שהקמפיין שיצרת הוא בפירוש חלק מהשיחה היומית ברשת. אתה חייב להיות חלק מהשיחה ברשת. תן לגולשים את ההרגשה שהם חלק ממשהו גדול, הם שותפים להומור, לשפה, לסגנון והם בהחלט גאים להעביר את הוידאו הזה הלאה.





וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 7: צור ערכים משותפים. בנה קמפיין שמכיל את כל המרכיבים. גם סרטוני וידאו מאחורי הקלעים, איך יצרו את הסרטון? תמונות, מאמרים, בלוגים, דבר על זה, אל תפסיק לדבר על זה. אל תפסיק לשתף את קהילת הגולשים בכל ערכי הקמפיין. צור את הקול הייחודי שלך ברשת. אם אין לך קול ייחודי, אין לך סיכוי לבלוט.

וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 8: הגולשים יודעים להאריך מקצוענות. נכון מאוד. גם אם הסרטון נראה חובבני, כל גולש כבר מבין שמדובר בסגנון. זה ברור שהוא לא מצולם בעדשות קולנוע והתחושה הכללית היא של רישול מכוון. עדיין, חשוב מאוד לשלוט בכלים. לפתח שפה וסגנון שיבדלו אתכם מאחרים. התחרות היא גדולה ורק המקצוענים יצליחו ליצור קמפיין וידאו בולט בתנאי תחרות קשים במיוחד.



וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 9: המדיה המסורתית לא רלוונטית באינטרנט. טעות, טעות, טעות. מי אחראי לפרסום של סוזאן בוייל? נכון מאוד, הטלוויזיה. תשאלו את גוגל. תוכן וידאו נוצר כדי להגיע לטלוויזיה או לקולנוע. יוצרי וידאו יעשו הכול כדי לקבל חשיפה גבוהה ככל האפשר. 4 מיליארד צופי טלוויזיה בעולם הם קצת יותר ממספר המשתמשים בפייסבוק. יוצרי וידאו ביוטיוב, לא עובדים לשם שמיים. הם חולמים על הרגע שבו הם יהפכו לאייטם, יוזכרו במהדורות חדשות או יקבלו טלפון ממפיק שמעוניין לקנות את הזכויות של הרעיון או הסיפור וללכת איתו הלאה. לקולנוע, לטלוויזיה. המערכות האלה בפירוש מזינות אחת את השנייה וכדאי מאוד לנצל זאת לטובתכם.


וידאו באינטרנט/מיתוס מספר 10: גולשים ישמחו ליצור תוכן וידאו באינטרנט עבורכם. זה המיתוס הגדול ביותר. מהרגע שהסרטונים שלכם מקבלים מעמד ברשת והופכים למותג בפני עצמו, כל גולש רוצה להיצמד לסיפור ההצלחה. זו גם הסיבה שהוא מוכן לקחת חלק בהפצת הקמפיין ובדרך לגזור קופונים על חשבונכם. זה בסדר, זה לגיטימי, זה חלק מתנאי המשחק. אני מפיץ ומפרסם אותך ואתה מפרסם אותי. סימביוזה בטבע וגם באינטרנט. אם נקר יכול להתיישב על גב של קרנף וליהנות מארוחה טובה. אין שום סיבה שגולשים לא יעשו את זה ובדרך ירוויחו פרסום עצמי. דגים גדולים, דגים קטנים, רשת אחת.

יום רביעי, 2 ביוני 2010

Google TV כשהאינטרנט פגש את הטלוויזיה אצלכם בסלון/סקירת מגמות ותחזיות בשוק הטלוויזיה

וידאו באינטרנט הוא כבר מזמן לא רק וידאו באינטרנט. גוגל כבר הכריזה על כך באופן רשמי. איך בדיוק מגדירים את זה? גוגל בטלוויזיה? או טלוויזיה עם גוגל? כדי להבין את המהלך הזה, חשוב לצפות בסרטון הוידאו שבו אריק שמידט מנכ"ל גוגל מזמין את השותפים האסטרטגיים של גוגל לפאנל משותף. Adobe-Intel-Sony-BestBuy-Logitec , אלו רק חלק מן השמות שחברו יחד כדי להכניס את גוגל אל הסלון שלנו. אל חוויית הצפייה הביתית. גוגל לא יצאה להרפתקה לבד, כל אחד מן השותפים האסטרטגיים הביא למהלך את הכלים הייחודיים שפותחו על ידו. בהליך סינרגטי יוצא דופן בהיקפו, גוגל מקווה להשתלט על הרגלי הצפייה שלנו ולהציע לנו, כך על פי הגדרתה, הרבה יותר מטלוויזיה.





זהו קרב ענקים על עתיד הצפייה בטלוויזיה. על האופן שבו אנו צורכים תוכן וידאו באינטרנט. ההשקה מתוכננת איך לא, בחג המולד. השותף האסטרטגי BESTBUY אמור למכור את הממיר של גוגל שמתחבר די בפשטות באמצעות כבל HDMI לרשת הכבלים או הלוויין ולאפשר לכם לצרוך תוכן אינטרנטי בטלוויזיה ולחילופין תוכן טלוויזיה באמצעות הממיר של גוגל. האם גוגל יודעת משהו שאנחנו לא יודעים? כנראה שכן, כחברה הנסחרת בנסד"ק, גוגל חייבת להגיע למסה הקריטית הגדולה ביותר של צופים והמסה הקריטית הגדולה ביותר של הצופים נמצאת בטלוויזיה. נקודה. 5 מיליארד ציוצים בטוויטר, לא יניבו לגוגל רווח, גם לא 400 מיליון משתמשי פייסבוק. גוגל לא יכולה לאבד זמן יקר בתוך הרשת כדי למקסם רווחים. היא חייבת לחבור אל המסה הקריטית הגדולה ביותר במהירות. 5 שעות צפייה ביום מקדיש כל צופה אמריקאי למסך הטלוויזיה. תעשיית הטלוויזיה בארה"ב מגלגלת 70 מיליארד דולר הכנסות מפרסום. כנראה שלגוגל נמאס לספור הכנסות במטבעות ובשטרות קטנים בשטחי הפרסום באינטרנט. גוגל רוצה את הכסף הגדול. 4 מיליארד צופי טלוויזיה בעולם מהווים סיבה מספיק טובה ליצור את המהלך שעשוי לשנות את הרגלי הצפייה שלנו.





האינטרנט אמר את דברו, עכשיו תור הטלוויזיה להשתנות. אין שוק יותר גדול משוק הטלוויזיה. גוגל שואפת למקסם את חוויית הצפייה וליצור את הטוב שבכל העולמות. גם טלוויזיה וגם אינטרנט. הצופים ישקיעו פחות זמן בחיפוש תוכן ויותר זמן בצפייה בתוכן. הצופים יוכלו לשלוט בתכנים, ליהנות מאופציה של תוכן עשיר יותר. ליצור פרסונליזציה של צפייה. בקיצור, הרבה יותר מטלוויזיה. לגוגל תהיה הזדמנות ליצור מאגרי מידע חכמים, גוגל אנליטיקס בטלוויזיה. לחדירה של גוגל אל הטלוויזיה, תהיה השפעה מרחיקת לכת גם על האופן שבו מיוצר תוכן. המהלך המהפכני של גוגל ישפיע על הפקות הוידאו, על הסגנון, על איכות התוכן ובעיקר על הבידול של התוכן בהשוואה לאלטרנטיבות נוספות. האם כוכב נולד יצליח לשרוד את כל האופציות ברשת? מה זה אומר על שיטות הפרסום הקיימות? מה זה אומר על מדד הרייטינג? האם נוכל לראות תכניות אהובות בתוצאות החיפוש של גוגל מדורגות באופן שונה? לקראת חג המולד הקרוב, נדע יותר, איזה צופים אנחנו רוצים להיות. בטטות כורסה עייפות או צופים מן הזן החדש שרוצים פלטפורמה פתוחה שתאפשר לנו לראות הכול. משחק ב-NBA, עידכון סטטוס בפייסבוק, הקלטה של אבודים, ציוצים בטוויטר או סדרה ויראלית ביוטיוב. הכול פתוח.